Other dates
Calendar
Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday

Kaj je vrednost margine? - okrogla miza z domačimi predstavniki »malih umetnosti«

V Sloveniji raznovrstne žanre in njihove ustvarjalke_ce, ki jih zaobjema oznaka kleinkunst ali male umetnosti, pogosto povezuje status marginalnosti v produkcijskem in kadrovskem, kot tudi v družbenem in vsebinskem smislu.

Marginalna produkcija in produkcija margine v razmerju do institucionalnih scenskih praks razvijata svojevrstne umetniške izraze, naslavljata nenaslovljeno in nudita prostor avtoricam_jem, ter žanrom, ki jih institucije ne spustijo blizu. Kot taka je neizčrpen vir presežnih, ne pa tudi ekonomskih vrednosti. Kaj je torej presežno? Gre zgolj za oplajanje institucij? Za romantizirno idejo lačnih umetnic_kov? Kaj bi avtorice_ji manjših umetnosti storile_i, če bi bile_i povabljeni k sodelovanju na odre velikih hiš? Ali bi delo sploh sprejele_i?

O tem bomo za okroglo mizico razpravljale_i z Olivijo Grafenauer, Danijelo Zajc, Jernejem Škofom in Slavkom Trivkovićem, katerih delo je trdno zasidrano v margino slovenske gledališke produkcije.

Vstop prost!

𝑃𝑟𝑜𝑗𝑒𝑘𝑡 𝑗𝑒 𝑑𝑒𝑙 𝑎𝑘𝑡𝑖𝑣𝑛𝑜𝑠𝑡𝑖 𝐼𝐸𝑇𝑀 𝐿𝑜𝑐𝑎𝑙 𝐽𝑜𝑢𝑟𝑛𝑒𝑦𝑠 𝑓𝑜𝑟 𝐶ℎ𝑎𝑛𝑔𝑒 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑦, 𝑘𝑖 𝑔𝑎 𝑝𝑜𝑑𝑝𝑖𝑟𝑎 𝐸𝑣𝑟𝑜𝑝𝑠𝑘𝑎 𝑢𝑛𝑖𝑗𝑎 𝑣 𝑜𝑘𝑣𝑖𝑟𝑢 𝐼𝐸𝑇𝑀 𝑁𝑒𝑡𝑤𝑜𝑟𝑘 𝐺𝑟𝑎𝑛𝑡 2022-2024 𝑁𝐼𝑃𝐴: 𝑡ℎ𝑒 𝑁𝑒𝑤 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑖𝑛 𝑡ℎ𝑒 𝑃𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑖𝑛𝑔 𝐴𝑟𝑡𝑠.

Vsa mesta za Platformo »malih umetnosti« so zapolnjena. Vabimo vas, da se prijavite na čakalno listo, ali spremljate druge dogodke na strani www.emanat.si.

Where does the event happen? Cukrarna.bar, Ljubljana, SI

When does the event happen?
Begin:
End:
Add to Calendar