Other dates
Calendar
Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday

Tehnoburleska Tatovi podob (Feminalz, SI) + otvoritvena DJ zabava Image Snatchers 3 (Luka Prinčič, SI)

Tehnoburleska Tatovi podob je nema komedija telesa, ki parodira okorelost družbenih vlog. Nekritično si prisvaja, kopira in lepi ženstvenost, moškost, družinska razmerja, mačizem in druge izprijene družbene vloge, ki po krivem veljajo za normativne. Ko se "tatovi" povsem razgalijo in sloj za slojem odvržejo družbene preobleke, ne pridejo do bistva, temveč ugotovijo, da je bistvo ništrc, uprizorjene travestije telesa pa opij, ki dela bivanje znosno. Ta zabavna igra v preoblačenju in ekscesno vedenje nastopajočih sta posledica velike zgodovinske osvoboditve seksualnosti in teles posameznikov iz družbenih spon. Redne, modularne, presenetljive, nikoli enake in predvsem umetniško-družabne večere tehnoburlesk so skozi najrazličnejše oblike sodelovanja vzpostavile_i sodelavke_ci kolektiva Feminalz. Ta burleskni kolektiv, ki pod okriljem zavoda Emanat deluje že devet let, je ustvaril že več kot šestdeset različnih točk, ob vsaki izvedbi pa z uspešnimi strategijami apropriacije in reciklaže poskrbi za povsem novo izkušnjo.

Feminalz so kolektiv transspolnih entitet, ki se izražajo preko svoje koreografske in performativne prakse v tehnoburleski Tatovi podob. V avtorskih točkah izzivajo družbene norme, delajo se norca iz politične korektnosti, uprizarjajo ostro politično satiro, menjajo vloge, da bi iz norosti družbenih vlog potegnili tiste vidike, ki gledalce hkrati spravljajo v smeh in grozo. Letno uprizorijo preko deset performansov, program povezuje MC, občasno v plesni vrtinec povabijo tudi goste.
Povezava: https://emanat.si/si/produkcija/tatovi-podob/

Vstopnica: 10 €


Po tehnoburleski sledi otvoritvena DJ zabava Image Snatchers 3!

Tukaj je tretji del tehnoburleske: sodobna glasbeno-performativna subverzija z elementi ex-yu pop kulture in nagajivim, queerovsko-feminističnim humorjem. Znova so odprta vrata v disko klub, nova osemdeseta in stara dvatisoča, moderni trap in sodobne šlagerje. Muzika nastaja na podlagi predelav točk iz predstave Tatovi podob, ki se pod okriljem Zavoda Emanat na odrih odvija že od aprila 2013. Predelave, remikse in avtorsko klubsko muziko za Tatove podob sestavlja umetnik Luka Prinčič (ex-Nova deViator, Deviant Funk, …), ki se mu pridružijo novi in ustaljeni gosti predstave iz kolektiva The Feminalz: DeeDeeVoid, Musée-Cunt, GlitterAid in kot tekstopisec_ka še Gospod Magdalenca.
Povezava: https://emanat.si/si/založništvo/feminalz--technoburlesque---image-snatchers-3/

Udeležba je brezplačna z vstopnico za tehnoburlesko Tatovi podob.

𝑃𝑟𝑜𝑗𝑒𝑘𝑡 𝑗𝑒 𝑑𝑒𝑙 𝑎𝑘𝑡𝑖𝑣𝑛𝑜𝑠𝑡𝑖 𝐼𝐸𝑇𝑀 𝐿𝑜𝑐𝑎𝑙 𝐽𝑜𝑢𝑟𝑛𝑒𝑦𝑠 𝑓𝑜𝑟 𝐶ℎ𝑎𝑛𝑔𝑒 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑦, 𝑘𝑖 𝑔𝑎 𝑝𝑜𝑑𝑝𝑖𝑟𝑎 𝐸𝑣𝑟𝑜𝑝𝑠𝑘𝑎 𝑢𝑛𝑖𝑗𝑎 𝑣 𝑜𝑘𝑣𝑖𝑟𝑢 𝐼𝐸𝑇𝑀 𝑁𝑒𝑡𝑤𝑜𝑟𝑘 𝐺𝑟𝑎𝑛𝑡 2022-2024 𝑁𝐼𝑃𝐴: 𝑡ℎ𝑒 𝑁𝑒𝑤 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑖𝑛 𝑡ℎ𝑒 𝑃𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑖𝑛𝑔 𝐴𝑟𝑡𝑠.

Vsa mesta za Platformo »malih umetnosti« so zapolnjena. Vabimo vas, da se prijavite na čakalno listo, ali spremljate druge dogodke na strani www.emanat.si.

Where does the event happen? Cukrarna.bar, Ljubljana, SI

When does the event happen?
Begin:
Add to Calendar