Other dates
Calendar
Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday

DISCOmmoveo: Somatski klovn (Simeon Huzun, SI) - brzinska klovnska delavnica za ne-klovnske uprizoritvene junak(inj)e

Vabljeni na brzinsko klovnsko delavnico, kjer se bomo zaradi njene dolžine lotili ene same prvine klovnenja. Skozi niz predlogov in iger bomo raziskali, kako se pri klovnenju uporablja pogled. To izkušnjo bomo nato vključili v lastne uprizoritvene načine kot so ples, gledališče, performans, burleska, kabaret, ball, drag show in kar je še tega, se z vsem omenjenim igrali in se ob tem neznansko zabavali. DISCOmmoveo je igra, ki iz konteksta dela tekst. Ena taka igra, ki bo prevzela obliko delavnice, je somatski klovn.

Delavnica je primerna za vse z apetitom po uprizarjanju v kakršnikoli obliki, ki bi radi spoznali kakšno orodje klovnenja, da obogatite svoje siceršnje uprizoritvene kompetence v družbi drugih uprizoritvenih junakov. Pridite oblečeni v oblačila, udobna za gibanje.

MC igre oziroma vodja delavnice je Simeon Huzun, ki je član skupine klovnov zbranih okoli klovnske predstave Za crknt. Kot klovn dela tudi za Društvo Rdeči noski. Je pa tudi član DISKOlektiva, ki raziskuje igr(iv)o(st) v vlogah kot so plesalec, koreograf, klovn, pedagog, pisec, producent; in rezultate raziskav podaja v oblikah kot so predstava, performans, instalacija, dogodek, srečanje, igra, točka, publikacija, spletišče, muzej, rezidenca, video, glasba.
Povezava:
http://zacrknt.si
http://discommoveo.upri.se/discovery

Termini:
- 17.8.2022, 15.00-17.00
- 18.8.2022, 15.00-17.00

Trajanje: 4 h
Kotizacija: 20 €

Where does the event happen? Plesni in gledališki center SVŠGUGL, Ljubljana, SI

When does the event happen?
Begin:
End:
Add to Calendar