Other dates
Calendar
Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday

Kabaret večer Ogenj in plamen (Antonia Baehr, Lucile Desamory, DE) + DJ zabava DJane Télépathe

Feuer und Flamme je intermedijski kabaret Antonie Baehr in Lucile Desamory, ki ga zaznamuje konstantno poseganje po nekonvencionalnih a domiselnih načinih izražanja. Med tem ko se publika utaplja v glamurju, kabaretistke_i preizkušajo prag poslušljivega in zmožnosti napenjanja širine definicije glasbe. Ko na teramin zaigrajo prsi, in se na gramofunu zavrti enfantilno renčanje in vreščanje, si malomeščanska publika že zatiska ušesa, drznejše_i pa vztrajajo. Kabaret s sprevračanjem ustaljenega dojemanja družbenih vlog simbolov, glasbe in posameznic_kov ter konstruktov, kot je sam jezik, demonstrira, da niso besede nič drugega kot le besede, besede, samo še besede, besede laži.
Povezava: www.make-up-productions.net

Antonia Baehr je koreografinja. Za njeno ustvarjanje je značilna interdisciplinarnost in metoda sodelovanja z različnimi umetniki, pri čemer uporablja strukturo igre v menjavi vlog, kjer se vsaka oseba izmenjaje znajde v vlogi režiserja / avtorja in performerja. Diplomirala je iz filma in medijskih umetnosti na berlinski Hochschule der Künste z Valie Export (1996). S pomočjo DAAD in Merit štipendije je študirala na Art Institute of Chicago, kjer je pri Lin Hixson (iz skupine Goat Island) zaključila magisterski študij performansa in začela sodelovati z Willamom Wheelerjem. Od leta 2000 živi v Berlinu. V letih 2001 do 2003 je soorganizirala Labor-Sonor, eksperimentalni ciklus glasbe in performansa v KuLe. V letih 2006 do 2008 je bila pridružena rezidenčna umetnica v Les Laboratoires d'Aubervilllers v Franciji. Leta 2008 je izdala knjigo RIRE / LAUGH / LACHEN.

Lucile Desamory je večmedijska umetnica in filmska režiserka. Zanimajo jo meje zaznavanja, predvsem vprašanje, kaj je “preveč”, lažno - v zavrženih zgodbah. Njeno zanimanje za marginalne fenomene zahtevajo vedno drugačen medij izražanja. V svojem delu uporablja slikanje, risanje, vezenje, kolaž, fotografijo, film in glas. Omenjene tehnike nato predstavi kot instalacije, film, radijske in gledališke predstave, primeri omenjenih so na primer instalacija “Wild Inconsistency” (Beaufort Triennale 2015), film ABRACADABRA 2013 (Tate Modern in Anthology Film Archive NYC) ter radijska in odrska predstava Asteroseismology 2018, ki je nastala v sodelovanju s Sabine Ercklentz in Margareth Kammerer. Pravkar je zaključila tudi svoj drugi igrani film TÉLÉ RÉALITÉ, pri katerem je sodelovala z Glodie Mubikay in Gustave Fundi, ki je bil premierno predvajan na 70. Berlinskem filmskem festivalu. Trenutno dela na novem igranem filmu.

Vstopnica: 10 €


Po kabaret večeru sledi DJ zabava DJane Télépathe.

DJane Télépathe je del ekipe ustvarjalk predstave Ogenj in plamen, ki bo publiko k zibanju z boki pripeljala z ritmi iz berlinskega Kreuzberga.

Udeležba je brezplačna z vstopnico za kabaret večer Ogenj in plamen.

Where does the event happen? Cukrarna.bar, Ljubljana, SI

When does the event happen?
Begin:
Add to Calendar