Other dates
Calendar
Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday

Sodobni klovn - okrogla miza

Tradicionalna podoba klovna se je razvila v raznolike oblike sodobne klovnade in utelešenj arhetipa komičnega ali melanholičnega in poetičnega klovna. Predstava Klown Matee Bilosnić z domiselnim žanrskim spojem klovnovskega lika, giba, glasbe in govora spodbuja premislek o možnih rabah klovnovskih elementov v sodobnih uprizoritvenih praksah in zastavlja intrigantno vprašanje, kdo in kaj je klovn.

Zagotovo ostaja stalnica njegova privlačnost svojevrstnega družbenega outsiderja, ki dreza v protislovja človeškega bivanja in družbene realnosti. Kaj predstavlja klovn, kakšne so značilnosti in metode klovnade in zakaj tehnike niso dovolj, kaj je klovnovsko stanje, so vprašanja, s katerimi se bomo podali v odkrivanje klovnenja, kot prakso poimenuje eden od naših sogovorcev, in možnosti, ki se s sodobnim klovnom odpirajo na presečišču uprizoritvenih praks.

O različnih pristopih in razumevanjih klovna se bomo pogovarjali z avtorico predstave Mateo Bilosnić, Natalio Sultanovo, ki je iz klovnade diplomirala na moskovski akademiji za cirkuško in gledališko umetnost ter v Sloveniji že trideset let razvija klovnsko-cirkuško gledališče, in z Gregorjem Kamnikarjem, raziskovalcem igre in igrivosti v različnih vlogah, med drugim v vlogi plesalca in klovna.

Vstop prost!

Where does the event happen? Plesni in gledališki center SVŠGUGL, Ljubljana, SI

When does the event happen?
Begin:
End:
Add to Calendar

Sodobni klovn - okrogla miza

Sodobni klovn - okrogla miza

Plesni in gledališki center SVŠGUGL, Ljubljana, SI

99 currently available