Simpozij »malih umetnosti«

V okviru Platforme »malih umetnosti« zavod Emanat v sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom - SLOGI med 9. in 11. septembrom 2021 organizira mednarodni strokovni simpozij, ki si bo prizadeval osvetliti nastajajočo in aktualno, vendar razpršeno in slabo vidno izveninstitucionalno produkcijo hibridnih odrskih praks ter predstaviti umetniške skupine, akademike in producente, ki delujejo znotraj žanrov »malih umetnosti« v Sloveniji in tujini.

V tridnevnem programu se bodo odvili pogovori, predavanja, delavnice in predstave, ki jih bodo tvorili predstavniki področja iz Slovenije in tujine. V središču simpozija bodo kontekstualizacija, afirmacija in profesionalizacija tovrstnih umetniških praks, analiza potencialnih družbenih vprašanj, ki jih te prakse odpirajo, in potencialnost teh praks za grajenje novih skupnosti.

Celoten program: https://emanat.si/si/produkcija/simpozij-malih-umetnosti/

Vsa mesta za Simpozij »malih umetnosti« so zapolnjena. Vabimo vas, da se prijavite na čakalno listo ali spremljate druge dogodke na strani www.emanat,si.

Where does the event happen? Slovenski gledališki inštitut - SLOGI (Mestni trg 17, Ljubljana) in druge lokacije v spremljevalnem programu

When does the event happen?
Begin:
Add to Calendar